Skip to main content
Татяна Калканова  изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси (на снимката в средата) открива семинара

Център за развитие на човешките ресурси организира днес 26. 10. 2016 г.  специализиран семинар за професионално развитие и обучение на Регионалните управления на образованието в България. Семинарът беше открит от г-жа Татяна Калканова, изпълнителен директор на ЦРЧР – Национална агенция по Програма „Еразъм+“ в страната.Събитието ще продължи до двадесет и девети октомври. В рамките на трите работни дни ще бъде представена информация за възможностите, които предоставя Програмата на Регионалните управления по образованието, училищата и детските градини за кандидатстване в две от съставящите я Ключови дейности.  По време на обучението участниците ще имат възможност да се запознаят с добри практики на вече финансирани или приключили проекти, както и да участват в различни обучителни панели, разделени по интереси.

7.10.2016

Работният ден за нас вече започна с откриване и встъпителни думи от страна на г-жа Татяна Калканова, Изпълнителен директор на ЦРЧР. Бяха представени вече финансирани Проекти по Програма „Еразъм+“, като добра практика. По двете ключови дейности участниците се запознаха с работата на г-жа Елеонора Лилова, Директор на СУ „Акад. Емилиян Станев“ – гр. София и г-жа Калина Вълова Зам. Директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Враца, които споделиха своя опит по Програмата, като инструмент за тяхното развитие.
Успешни партньорства и предизвикателството при работата си по европейски проекти споделиха представяйки своя полезен опит, създаващ модели за устойчивост и г-жа Ваня Кастрева – Началник РУО гр.София град и г-жа Ваня Коконова – Началник РУО гр. Перник.
Семинарът продължи с работа по групи в отделни тематични панели, както следва:


Работна група А: Модератор – 144 СУ „Народни будители“ – София, на тема „Как подготвихме мюзикъл и създадохме проект!“
Работна група Б: Модератор – Професионална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“- Благоевград, на тема „Как да подготвим интернет страница на образователен проект – споделен опит“.
Работна група С: Модератор – „Фондация за развитие на културния бизнес потенциал на    гражданското общество“ гр. София, на тема „Зрителни увреждания за социално включване“.
По време на следобедната сесия бяха представени отличените проекти със знак за качество на 144 СУ „Народни будители“-  София в партньорство с РУО София град. Своя опит по проекти по Програма „Еразъм+“ представиха и колегите от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“-  Велико Търново и Профисионална техническа гимназия гр. Бургас. Аудиторията бе запозната и с трите успешни проекта реализирани в един и същ период от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Добрич.

28.10.2016

Последният семинарен ден стартира с представяне на г-жа Калина Николова от гр. Враца, която сподели придобития  си опит от участието си в обучителни семинари Future Labs, проведени гр. Брюксел. Последва представяне на проект по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1, сектор “ Училищно образование“ на Професионална хуманитарна гимназия „Св. св Кирил и Методий- гр. Благоевград.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]