Skip to main content

Уважаеми посетители,

Европейски информационни мрежи в България[1], с подкрепата на Представителство на Европейската Kомисия в България, обединяват усилия, за да отбележат Деня на Европа чрез онлайн информационна кампания, в продължение на дългогодишната традиция, инициирана от информационен център „Европа Директно“ – София.

В инициативата тази година се включват Бюро „Творческа Европа КУЛТУРА“ – България, Център за развитие на човешките ресурси, Младежки Екип Европа, Бюро „Творческа Европа МЕДИА“ – България, Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“, Enterprise Europe Network – България, Европейски потребителски център България и Информационна мрежа „Европа Директно“ – България.

В рамките на кампанията по случай 9 май, във всеки от дните между 1 и 8 май, на Facebook страницата на Европейската комисия в България, ще бъде представяна една от мрежите, която от своя страна през целия ден ще публикува интересно и полезно съдържание на своята Facebook страница. Гражданите ще имат възможност да се запознаят с дейността на всяка една от информационните мрежи на ЕС и да задават своите въпроси към нейните представителите. Всички публикации от кампанията ще могат да бъдат следени с хаштага #ОставамЕСолидарни.

Кулминацията на кампанията ще бъде на от 11.00 ч. на 9 май, когато ще се състои граждански диалог с европейския комисар Мария Габриел, която отговаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Комисар Габриел ще отговори на най-често задаваните въпроси от граждани към европейските мрежи. Зрителите ще имат  възможност да задават своите въпроси към комисар Габриел и на живо чрез онлайн платформата Slido. Събитието ще се излъчва на живо във Facebook и Twitter страниците на Представителството на ЕК, както и пряко в ефира на БНТ2.

Чрез тази своя кампания, европейските информационни мрежи в България и Представителство на Европейската комисия в България продължават заедно да предоставят на гражданите полезна и интересна информация, както и възможност за диалог, въпреки условията на социална изолация във връзка с пандемията COVID-19. Освен това европейските мрежи ще  утвърдят ефективната си съвместна работа в полза на гражданите, дори във времена на динамични промени и непредвидими обстоятелства.

[1] Календар на публикациите и страниците на мрежите:

1 май – Бюро „Творческа Европа КУЛТУРА“ – България

2 май – Център за развитие на човешките ресурси

3 май – Младежки Екип Европа

4 май – Бюро „Творческа Европа МЕДИА“ – България

5 май – Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“

6 май – Enterprise Europe Network – България

7 май – Европейски потребителски център България

8 май – Информационна мрежа „Европа Директно“ – България

 

Екипът на ЦРЧР