Skip to main content

През 2021 година Европейската комисия стартира нова инициатива, насочена към секторите Училищно образование и Професионално образование и обучение – Европейска награда за иновативно обучение – European Innovative Teaching Award (EITA). Наградата има за цел да покаже изключителни преподавателски практики, прилагани в рамките на Програма „Еразъм+“, и да отдаде признателност на учителите и техните училища / детски градини, които имат голям принос за развитието и утвърждаването позицията на учителската професия.

За да отговори на тази европейска инициатива, всяка страна, участваща в Програмата „Еразъм+“, проведе през 2022 година селекция на най-добрите „Еразъм+“ проекти в определени категории на двата сектора. Като резултат, на европейско ниво бяха селекционирани 98 проекта от 29 страни членки на общността. Наградите бяха обявени от еврокомисар Мария Габриел. Четири български проекта са удостоени с тази престижна награда. За обявяване високите резултати на инициативата, ще бъдат проведени събития на европейско и на национално ниво. На 20 октомври 2022 година ЦРЧР, в ролята си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“, ще проведе в град Пловдив събитие, включващо представяне на отличените проекти на национално ниво и церемония по тяхното награждаванe.

Ако имате желание да участвате в събитието, Ви каним да се регистрирате като гост, и да направите това до края на деня на 09.10.2022 г., неделя, като попълните регистрационната форма: Тук

Местата са ограничени. Регистрации ще се приемат до запълване на предвидения брой места или до края на деня на 11 октомври. ЦРЧР ще поеме само пътните разходи на гостите, пристигащи извън град Пловдив. Потвърждение за приета регистрация, както и инструкции за пътните разходи, участниците ще получат на 11 октомври, вторник.

При необходимост от  повече информация, моля да се обръщате към нас на тел. 02 915 50 24 или на адрес: info@hrdc.bg 

Очакваме Ви!

 

Екипът на ЦРЧР