Skip to main content

Уважаеми посетители,

На 6 декември 2019 г., от 10.00 часа в  Интер Експо и Конгресен Център, бул. „Цариградско шосе“ № 147, Мария Габриел – Еврокомисар за иновации и научни изследвания, култура, образование и младеж ще открие конференция „20 години Център за развитие на човешките ресурси – „Еразъм+“ – „Changing lives, Opening minds“.

Събитието се организира от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), в качеството му на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“ на Европейската комисия.

По време на форума  ще се направи обзор на осъществените през годината дейности и на успехите, постигнати в сферата на европейските програми за образование и обучение в България и ще се отбележи и кръглата годишнина – 20 години от създаването на Центъра. На официална церемония повече от 40 български организации ще бъдат наградени със сертификат за качество на организации, чиято работа е отличена за успешно изпълнение на проекти по Програма „Еразъм+“.

Като част от събитието ще се проведе изложението „И аз умея“ с 18 работни и творчески ателиета, в които талантливи деца и младежи, участвали в проекти по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“, ще демонстрират знания и умения, придобити по време на работата по европейски образователни и младежки проекти.

Официални гости на конференцията освен еврокомисарят Мария Габриел, ще бъдат още Красимир Вълчев, министър на образованието и науката,  Красен Кралев, министър на младежта и спорта,  Деница Сачева, министър на труда и социалната политика. Поканени са над 350 участници – представители на български образователни институции, учители, преподаватели, студенти, ученици, организации, работещи в сферата на образованието и младежта и др.

Програма на събитието може да намерите: Тук

 

Екипът на ЦРЧР