Skip to main content

Историята на празника започва преди 18 години, с Резолюция 54/120 от 17 декември 1999 година, с която Общото събрание на ООН приема направените препоръки, на състояла се в Лисабон (8 – 12 август 1998 година) Световната Конференция на министрите отговорни за младежта,

12 АВГУСТ ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МЛАДЕЖТА.

В България за първи път 12 август се отбелязва официално преди точно 10 години –  през 2007 година.

Фокусът на инициативата е да се привлече общественото внимание върху проблемите на младите хора, чрез организиране на публични събития, информационни кампании и диалог с тях, като им се предостави възможност да покажат на света своите възможности, потенциал и постижения.

Тази година 12 Август  ще бъде отбелязан с различни прояви:

София

Център за развитие на човешките ресурси, OPEN SPACE Foundation и Greenwich Book Center ви канят да отпразнуваме заедно Международен ден на младежта – 12 август в книжарница „Гринуич“ на бул. „Витоша“ 37.

Ще отпразнуваме с филми, книги, игри с награди, временни татуировки и любима музика, ще се срещнете с радио-екипа на Фондация „Open Space“, ще разберете какво е да си доброволец в Африка и в България и ще научите как могат да ви бъдат полезни Europass Bulgaria иЕврогайдънс в България: Свободен Информиран Избор за Развитие.

Благоевград

Сдружение Алтернативи Интернешънъл кани младите хора на Благоевград да отпразнуват 12 Август – Международния ден на младежта с много игри, забавления, фестивал на цветовете и полезна информация за доброволчество и обучения в чужбина!

Ако искате да разберете какво представлява “Фестивал на цветовете – Holly”, както да и да вземете участие в него и в различни работилници за малки и големи, спортни игри, да разберете за различни възможности за обучение, доброволчество и пътуване в чужбина, не пропускайте дейностите, които организаторите са подготвили за Вас.

Място на провеждане парк Бачиново, Благоевград, на 12.08.17г., от 9:30ч.

Горна Оряховица

На 12 август 2017 в парк „Христо Ботев”, Горна Оряховица ще се проведат „Европейски летни игри”, посветени на Международния ден на младежта.

Организатори са Сдружение ”Младежка толерантност” – Евродеск мултиплаер и Горнооряховски младежки парламент, с помощта на Община Горна Оряховица, МТ ”Алтерантива” към НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК 1869“ ГОРНА ОРЯХОВИЦА

Русе

Младите хора на Русе могат да се включат в хепънинг, който ще се проведе на 11.08.2017 в Парк на младежта – (зад вазата). Начален час на празника :18:00ч.

Организатори на хепънинга са Сдружение „Вдъхновение“ – Евродеск Мулиплаер и Младежки Дом Русе

Перник

Младежките организации в Перник, членове на Консултативния съвет за младежка политика (КСМП) и институциите, работещи със и за млади хора на територията на Общината ще отбележат с богата и разнообразна програма Международния ден на младежта –  пред Общински младежки дом, от 10.00 ч.

Екипът на ЦРЧР пожелава на всички учстници добро настоение и много вдъхновение в Деня на младите хора – 12 Август.

11.08.2017г.