Skip to main content

Уважаеми посетители,

На 13 август 2018 г. отбелязахме „Международния ден на младежта – 12 август“. Тази година организирахме събитие в сътрудничество с Лятната академия за деца – част от Националната художествена академия в гр. София, Европейски потребителски център България, както и Европа Директно – София.

Събитието бе отворено за деца и младежи на възраст между 13 и 30 години и се състоя в задния двор на Софийския университет „Св. Климент Охридски „, като участие взеха над 50 млади таланта.

Нашият празник протече забавно, интересно и любопитно. Проведохме конкурс за рисунки, като темата тази година беше посветена на Европейското културно наследство. Участниците нарисуваха забележителности и ключови културни обекти от различни европейски  градове.  Младите художници преобразиха собствените си идеи и видения по темата върху платното си. Всички участници в конкурса получиха специални подаръци от Център за развитие на човешките ресурси, в качеството си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“, както и на съпътстващите дейности, под чиито патронаж се проведе събитието – Европас, Еврогайдънс, ECVET и Евродеск.