Skip to main content

Уважаеми посетители,

На 12 и 13 октомври 2018 г., Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм“ (ErasmusDays), с която да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“, едновременно във всички държави по света, легитимни за участие в Програмата.

Целта на събитието е да представи Европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“ в рамките на тези предварително определени дни, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.

Инициативата е под патронажа на президента на Европейския Парламент, Антонио Таяни и Европейският Комисар по Образованието, Културата, Младежта и Спорта, Тибор Наврачич.

Как можете да се включите:

  • Всички настоящи и предишни организации-бенефициенти на Програма „Еразъм+“ се насърчават да покажат резултатите и въздействието от реализацията на техните проекти, като организират информационно събитие на доброволни начала (семинар, партньорска среща, изложба и др.). Събитието следва да бъде регистрирано тук, за да може да се отрази на интернет страницата и глобалната карта на инициативата
  • Всички досегашни участници / крайни ползватели по различните дейности по програмата (ученици, студенти, преподаватели, младежки работници и др.) се насърчават да споделят техните истории, свързани с Програма „Еразъм+“ в социалните мрежи с хаштаг #ErasmysDays

Всеки, желаещ да организира събитие на доброволни начала на 12 / 13 октомври 2018 г., би могъл да го направи, като го регистрира тук не по-късно от 10 октовмри 2018 г.

При визуалното оформление на събитията /  споделянето на информация в социалните мрежи, моля да използвате приложените информационни материали.