Skip to main content

В периода 27 – до 29 септември 2017г. Варна, Младежката столица на Европа за 2017 година, посрещна 50 участници, представители на 28 европейски държави,  от Евродеск мрежата на Европа.

На срещата във Варна присъстваха представителите на Европейската комисия – Томазо Парлаторе – служител по цифровата комуникация и Виолета Бризиниесе – експерт от Главна дирекция „Образование и култура“ на Европейската комисия. Срещата, която се провежда в различни части на Европа всяка година и се ръководи от Одри Фирт – директор на Евродеск Брюксел Линк,  за първи път се провежда във Варна и традиционно бе открита от Рейнхард Швалбах –президент на мрежата Евродеск. Гостите от Евродеск центровете в Европа бяха приветствани от зам.- областния управител на Варна

Гостите от Евродеск центровете в Европа бяха приветствани от зам.- областния управител на Варна – Илиян Карагьозов и  посетиха Община Варна, където, в актовата зала, ги прие и им разказа за историята и традициите на Варна заместник-кметът Коста Базитов. Домакин на срещата беше и  Регионална агенция за предприемачество и иновации – Варна, която е и Евродеск точка в морската столица.

Евродеск Варна представи на срещата водещи младежки организации, които активно формират младежките политики на гр. Варна и областта.

Евродеск представителите посетиха забележителностите на Варна, Археологическия музей, Аладжа манастир, Военноморското училище, обучаваха се на български народни танци от младежите от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“  във Варна.